POMOĆ SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

Međunarodno policijsko udruženje, Regionalni klub IPA Hrvatsko zagorje uz potporu svojih članova te zaposlenika policijske uprave Krapinsko zagorske, Nacionalnog sindikata policije - podružnice PU Krapinsko zagorske, zaposlenika trgovačkog lanca KTC Križevci - poslovnica Zabok i građana odazvala se u humanitarnu akciju za prikupljanje i dostavu pomoći stradalima u potresu na području Sisačko moslavačke županije. U svega 3 sata akcije kod zgrade PU krapinsko-zagorske u Zaboku i kod policijske postaje Krapina prikupljeno je oko 2 tone robe uglavnom hrane, higijenskih potrepština, nešto odjeće, toplih pokrivača i dr. što su članovi IPA kluba IPA Hrvatsko zagorje sa dva kombi vozila i velikom prikolicom prevezli na područje Sisačko moslavačke županije.

Jedan dio pomoći istovaren je u prostorijama policijske postaje Sisak za potrebe ugroženih policijskih službenika u potresu s područja policijskih postaja Siska, Petrinje, Gline i dr.

Manji dio pomoći dodijeljen je izravno građanima na ulasku u grad Petrinja, a ostatak, veći dio pomoći u suradnji sa policijskim kapelanom don Ivanom Borić iz policijske kapelanije svetog Kvirina Sisačkog dodijeljena je mještanima naselja Strašnik koje je u samom epicentru strašnog potresa i gdje su mještani pretrpjeli ogromne štete.

STRAŠNIK

Emocije i dojmovi onih koji su sudjelovali u ovoj maloj, ali od srca velikoj akciji, mogli su se vidjeti prilikom prolaska kroz mjesta sa stravičnim prizorima.

Zahvaljujemo se svima koji su se nesebično odazvali našem apelu. Nevjerojatno, ali u Zabok kod policijske uprave pomoć je dovezlo i nekoliko automobila sa slovenskim registarskim oznakama.

Posebno hvala policijskim službenicima iz policijskog koridora Marku Belošević i Dragi Lihtar koji su nas cijelo vrijeme pratili i pomogli u pronalasku mjesta u koje smo pomoć dostavljali, a pri tome su zanemarili svoje radno vrijeme i vrijeme za pauzu.

Ovom prilikom molimo sve koji se ovog trena uključuju u prikupljanje pomoći da su za sada najpotrebniji šatori, kamp kućice, najlon za privremeno pokrivanje krovova radi zaštite imovine koja se još može spasiti od propadanja, grijalice, agregati i građevinski materijal.

Neka nitko ne zaboravi da je bolje pomagati drugima nego sam pomoć tražiti ili očekivati!

 

buy shoes | Nike Dunk Low Disrupt Pale Ivory - Grailify

Hitovi: 802

Kontakt podaci

IPA Hrvatsko zagorje

Adresa: Matije Gupca 53, 49210 Zabok
OIB 37688614365
MB 1483854
ŽIRO RAČUN: IBAN: HR4323400091110716482, PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d., Radnička cesta 50, 1000 Zagreb (RH)
SWIFT CODE: PBZGHR2X

 

Facebook

Brojač posjeta

0394586
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Sveukupno
12
87
369
3027
394586

Online (15 minutes ago):2
2 guests

Your IP:3.239.117.1