IPA SKIJANJE U AUSTRIJI

 Članovi RK IPA Hrvatsko zagorje i ove godine iskušali su skijaške vještine i postignut stupanj opće tjelesne pripremljenosti u austrijskom skijalištu Gerlitzen koje se smjestilo iznad jezera Ossiacher, tek koji kilometar od grada Villacha. "Baby Kronplatz", kako mu tepaju domaćini, sasvim opravdava taj nadimak. Riječ je, slično kao i kod Kronplatza, o skijalištu na jednom brdu s vrha kojeg se spuštaju staze na gotovo sve strane svijeta. S vrha puca prekrasan pogled na tromeđu Austrije, Italije i Slovenije, a pokrajina Koruška u kojoj se nalazi jedna je od najsunčanijih tijekom zime u Austriji.

Pristup skijalištu je jednostavan. Iz Slovenije se ide kroz tunel Karavanke odakle autocestom treba nastaviti još 15 minuta do izlaza za jezero Ossiacher. Od autoceste do polazne stanice kabinske žičare u Annenheimu ima tek 2 kilometra. Kod Villacha se križaju autoceste A2, A10 i A11 tako da je lako dostupan iz gotovo svakog dijela Austrije, a u blizini je i zračna luka Klagenfurt.

Iz Annenheima kreće Kanzelbahn, kabinska žičara što skijaše diže s 520 m n/m do Kanzelhöhea, početka skijališta na 1.500 m n/m. Tu se nalaze svi potrebni servisi za skijanje, od prodavaonice ski opreme, ski renta i depoa, ureda škole skijanja koja je dostupna i na hrvatskom jeziku, nekoliko restorana i barova... Tko želi, do ovuda može doći i automobilom. Četverosjedežnica Gipfelbahn skijaše potom diže na vrh skijališta na 1.911 m n/m gdje za sunčanih dana treba zastati i diviti se jedinstvenom pogledu.

Uređenih ima oko 50 km staza, a sve su 100%-tno pokrivene snježnim topovima. Prevladavaju crvene staze, umjerenog nagiba, no dobar dio njih "visi". Staze opslužuje 15 žičara, od jednostavnih vučnica do moderne osmjerosjedežnice. Upravo ispod nje se nalazi plava, široka staza Neugarten idealna za par jutarnjih spusteva gdje treba zagrijati mišiće.

Nakon toga se lakše zaputiti na 7,5 km dugačku stazu koja vodi od vrha do dna u predjelu Klösterle. Ima crvenu markaciju i sjevernu ekspoziciju što znači tvrđu podlogu i skijanje u sjeni za zimskih dana, a spušta se do donje točke skijalište na koju je moguće također doći automobilom.

Evo malo smo opisali skijalište Gerlitzen za ostale članove IPA koji se imaju namjeru uputiti na ovo skijalište. Uglavnom nitko neće pogriješiti odabirom ovog skijališta zbog njegove blizine i ukupnog dojma.

 

IPA Zagorje u NP Una (BiH)

Još jednu sunčanu jesensku subotu ekipa planinara IPA „Zagorje“ iskoristila je za druženje i šetnju turističkim i planinarskim stazama u Nacionalnom parku Una u susjednoj Republici Bosni i Hercegovini.

Uz prekrasne poglede na najljepše slapove Une, Štrbački buk i Milančev (Veliki) buk u Martin Brodu obiđene su planinarske staze u kanjonu Une od Štrbačkog buka do Crnog vrela, a nakon opuštajućeg ručka „pastrmke s roštilja“ uz „Nektar“ Banjalučko pivo na dvorištu restorana „Kod Zorke“, obiđena je i kružna planinarska staza u Martin Brodu uz Milančev buk do željezničkog mosta Unske pruge i povratak preko visećeg mosta .

Oduševljeni prirodnim ljepotama Une u opuštajućim i ovaj put laganijim planinarskim šetnjama. Planirani uspon na Ljutoč odgođen je za neku drugu priliku.

Ovim planinarenjem neumorna planinarska sekcija Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje završila je planinarske aktivnosti u inozemstvu, a na domaćem terenu planiraju još koji uspon radi održavanja kondicije.

 

 ""

SVEČANO I SPORTSKO OBILJEŽAVANJE "DANA POLICIJE 2017."

Međunarodno policijsko udruženje (International police associoation), Regionalni klub IPA Hrvatsko zagorje u suradnji s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom te uz potporu Nacionalnog sindikata policije i Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a u sklopu aktivnosti povodom obilježavanja "Dana policije 2017." i njezinog zaštitnika Svetog Mihovila organizirali su sportske susrete zaposlenika PU krapinsko-zagorske u malom nogometu, gađanju zračnom puškom, pikadu te u igranju belota. Malonogometni turnir od ove godine odigrava se kao memorijalni turnir „Branko Zubić – Ćup“ u spomen na prerano preminulog kolegu koji se cijeli život bavio sportom.

Sportski susreti održani su u Zaboku, u novoj sportskoj dvorani te u prostorijama trgovačkog centra KTC Zabok.

Nogometnim ekipama iz ustrojstvenih jedinica PU krapinsko-zagorske pridružila se ekipa pravosudne policije Ministarstva pravosuđa, pod vodstvom Gorana Zubić, a koji su bili gosti organizatorima.

U sportskom takmičenju postignuti su slijedeći rezultati, (po redoslijedu rezultata):

MALONOGMETNI TURNIR (I. memorijalni turnir „Branko Zubić – Ćup“)

 1. PGP Macelj
 2. Postaja prometne policije Krapina
 3. IJP Zlatar

GAĐANJE ZRAČNOM PUŠKOM (MUŠKI)

 1. Mladen Staniša - PU KZ
 2. Dejan Mladenović - umirovljenik
 3. Zvonimir Kišur - umirovljenik

PIKADO (MUŠKI)

 1. Vjeko Vinsko - umirovljenik
 2. Ivan Gudan - umirovljenik
 3. Damir Grah - PP Zabok

GAĐANJE ZRAČNOM PUŠKOM (ŽENE)

 1. Dragica Šilipetar - IJP Zlatar
 2. Maja Posilović- PP Krapina
 3. Kristina Stančić - PP Krapina

PIKADO (ŽENE)

 1. Maja Posilović - PP Krpina i Ljiljana Osredečki - umirovljenica (isti broj bodova)
 2. Martina Kontrec – PP Klanjec
 3. Katarina Rihtar - PP Klanjec

 "BELOT" (MJEŠOVITO)

 1. Mihelja - Tušak
 2. Gorički - Fišter
 3. Valjavec - Kašić

Zlatna, srebrna i brončana priznanja za osvojene rezultate u sportskom takmičenju dodijelili su predsjednik IPA kluba Hrvatsko zagorje Stjepan Šalamon, zamjenik predsjednika Nenad Županić, predsjednica suda časti Vesna Bogović i rizničarka Ivanka Hrastinski.

U svečanom dijelu obilježavanja „Dana policije 2017.“, nakon hrvatske himne i odane počasti minutom šutnje za sve stradale i umrle pripadnike MUP-a, okupljenima se u sali restorana KTC-a obratio predsjednik Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje Stjepan Šalamon koji je svim prisutnim ali i ostalim zaposlenicima MUP-a te umirovljenicima MUP-a čestitao "Dan policije" u ime IPA kluba Hrvatsko zagorje, IPA Hrvatske sekcije i u ime novog načelnika PU krapinsko-zagorske Darka Car. Pri tome predsjednik je istaknuo kako je ponosan što se  proslavi "Dana policije" odazvao tako veliki broj pripadnika MUP-a, među kojima i stanovit broj bivših djelatnika-umirovljenika. Tijekom obraćanja predsjednik kluba pozdravio je prisutne goste iz javnog i privatnog sektora pri čemu je zahvalio svima koji su doprinijeli na bilo koji način kako bi se „Dan policije“ mogao proslaviti na dostojanstven način.

Potom se prisutnima obratio gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek te zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek koji su svima čestitali „Dan policije“ i u prigodnom govoru osvrnuli se težak i odgovoran posao policije.

Druženje pripadnika MUP-a trajao je do kasnih večernjih sati uz poznatu krilaticu „Servo per amikeco“ – (služiti kroz prijateljstvo) uz poruku, vidimo se i naredne godine!

Regionalni klub IPA Hrvatsko zagorje još jednom se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način doprinijeli u organizaciji i realizaciji programa obilježavanja „Dana policije“, a isto tako se zahvaljuje na velikom odazivu članstva IPA i drugih pripadnika MUP-a.

 

EKIPA BELOTA

PIKADO

PREDSJEDNIK KLUBA U PRIGODNOM GOVORU

POBJEDNIČKA EKIPA TURNIRA "BRANKO ZUBIĆ-ĆUP"

 

HODOČAŠĆE U LUDBREG

Predstavnici Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje i ove godine sudjelovali su u 18. hodočašću hrvatske policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu zajedno s članovima IPA klubova iz Austrije i Mađarske te predstavnicima IPA klubova iz Međimurja i Varaždina.

Inače radi se o tradicionalnom hodočašću policijskih službenika iz policijskih uprava bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, međimurske, zagrebačke i varaždinske te predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Hodočasnicima iz PU krapinsko-zagorske pridružio se i policijski kapelan za PU krapinsko-zagorsku pater Zrinko Petar Nikolić.

Nakon okupljanja kod Župnog dvora Ludbreg formirana je procesija koja se središtem grada uputila prema Svetištu, gdje je najprije održana pobožnost Križnog puta, a potom je uslijedila sveta misa koju je predvodio biskup mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij.

Nakon hodočašća uslijedio je ručak za sve sudionike, a predstavnici IPA klubova Hrvatsko zagorje, Mađarska, Austrija, Međimurje i Varaždin nastavili su druženje u Malom Bukovcu, na "Agroturizmu Požgaj" uz poznatu krilaticu "Servo per amikeco" (Služiti kroz prijateljstvo) gdje su se članovima IPA pridružili načelnik PU varaždinske Darko Jurčec, njegov zamjenik i suradnici.

 

MOTO SUSRET U BEOGRADU

Predstavnici Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje odazvali su se na međunarodni susret motociklista koji se održao u Beogradu u organizaciji IPA Srbije, Regija Beograd, odnosno u organizaciji njihovog moto kluba "Bezbednost". RK IPA Hrvatsko zagorje predvodio je zamjenik predsjednika kluba Nenad Županić.

Susret je trajao tri dana, a istom su prisustvovali predstavnici iz svih država bivše Jugoslavije. Bio je to susret za druženje, međusobno upoznavanje, širenje prijateljstva ali i radnog iskustva. Susretu se se pridruži i predstavnici turističke organizacije Srbije koji su učesnicima podijelili brošure "52 vikenda u Srbiji" i "52 okusa Srbije", a susret je pratila i televizija Pančevo.

Izvlačenjem zastava odlučeno je da je slijedeće godine domaćin susreta IPA Makedonija.

 

 

OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE "OLUJA"

Članovi Regionalnog kluba IPA HRVATSKO ZAGORJE iz Postaje granične policije Macelj prisustvovali su obilježavanju 22. obljetnice vojno - redarstvene operacije OLUJA u Kninu.
Dolaskom u kraljevski grad Knin, koji je od ranih jutarnjih sati bio jako vruć, prisustvovali su svečanoj proslavi na glavnom gradskom trgu nakon čega su se unatoč visokoj temperaturi uputili - pješice na kninsku tvrđavu gdje je uslijedio nastavak svečanog programa i na kraju razgledavanju samog grada.
U popodnevnim satima, na punih 44 stupnja, na poziv kolege - prijatelja Nikole Vukas zaposlenog u PGP Trilj članovi Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje krenuli su putem Sinja, grada koji je središte Sinjske, a samim time i Cetinske krajine.
Kod kolege Vukas dočekani su uz tradicionalnu domaću hranu i piće nakon čega su prisustvovali alkarskoj utrci "ČOJA" u Sinju. Tu su osim alkarske utrke imali priliku vidjeti Hrvatske povijesne postrojbe kao i nastup Dubrovačkih trombonjera koji su pucali iz kubura.
Večer su proveli s dobrim ljudima - domaćinima na ulicama grada Sinja.
Bilo je to još jedno od brojnih i ugodnih putovanja članova ovog kluba.
 

IPA HRVATSKO ZAGORJE NA VELEBITU

Ekipa planinara Regionalnog kluba  IPA „Hrvatsko zagorje“  provela je dva dana vrućeg srpnja na najjužnijem izdanku Velebita, na Crnopcu i u kanjonu rijeke Krupe i Zrmanje.

Crnopac je jedan od najatraktivnijih dijelova Velebita, iznimno krševit teren pun dubokih ponikava i strmih litica, pravi labirint ponora i bijelih vapnenačkih kukova. Iako se preporuča da se obilazak Crnopca planira kao dvodnevni izlet jer su markirane planinarske ture u području Crnopca vrlo zahtjevne i potrebna je dobra kondicija i spretnost, ekipa IPA kluba „Hrvatsko zagorje“ odvažila se na jednodnevni obilazak interesantnih i atraktivnih planinarskih staza putem Malog Princa s usponom na vrh Veliki Crnopac i povratkom do Prezida.

 Nakon cjelodnevnog planinarenja članovi IPA kluba Hrvatsko zagorje opustili su se na terasi restorana „Slapovi Zrmanje“  nakon čega je uslijedilo noćenje u kampu.

U nedjelju nakon doručka ekipa je krenula u još jedan prekrasan planinarski izlet uz Krupu, prijepodnevna opuštajuća šetnja livadama nizvodno od Manastira, a nakon uspona iz kanjona na Ravne Golubiće, povratak u kamp, ručak, odmor i kupanje u Zrmanji.

Sudionici planinarskog druženja bili su oduševljeni prirodnim ljepotama Velebita, Krupe i Zrmanje te ponosni što su savladali sve zahtjeve planinarskih staza Velebita. 

 

"IPA" IZLET U MEĐIMURJE

Članovi Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje posjetili su Međimursku županiju gdje su obišli etno zbirku Trstenjak u Svetom Martinu na Muri u kojoj su imali priliku vidjeti na tisuće raznih predmeta koji pripadaju stoljetnoj tradiciji međimurskog kraja. Domaćin Stanisalv Trstenjak posjetitelje je upoznao sa načinom stvaranja te impozantne zbirke starinskih predmeta. Na kraju obilaska domaćini su u znak dobrodošlice i zahvale sve počastili sa finim domaćim čajem i prigodnom zakuskom.

Nakon toga uslijedio je obilazak mlina na Muri, a radi se o posljednjem mlinu od njih oko 90 koji su se nalazili od Lapšine do Podturna dvadesetih godina XX. stoljeća, šezdesetih godina bilo ih je 11, a sredinom osamdesetih godina zapečaćena je sudbina i posljednjem mlinu koji se nalazio kod Žabnika u Općini Sveti Martin na Muri i koji je bio u funkciji. U neposrednoj blizini mlina nalazi se i skela za prijevoz/prijelaz preko rijeke pa su članovi IPA Zagorje iskoristili i tu priliku da se sa skelom provozaju po Muri.

Poslije toga uslijedio je obilazak vinarije i vinskog podruma obitelji Jakopić u sklopu kojeg se nalazi i prelijepi restoran Terbotz u Železnoj Gori. U podrumu vinarije vlasnik je održao prezentaciju o svojim vinima i kako on kaže umjetnosti stvaranja vina. Naravno prezentaciju je pratila i degustacija finih sorta vina.

Poslije toga izletnici su otišli na ručak u restoran "K Jeleni" gdje je potrajalo druženje uz živu muziku, pjesmu, ples i zabavu do povratka kućama. Bio je to jedan prelijepi dan za zajedničko druženje, pun smijeha, veselja i zabave s porukom "do slijedećeg puta"..

IPA SUSRET U BRČKOM (BiH)

 Članovi Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje sudjelovali su na obilježavanju treće obljetnice postojanja kluba IPA Brčko (BiH). Uz sudjelovanje petnaest IPA klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, IPA Brčko je drugu godinu za redom uspješno priredila međunarodne susrete u Brčkom pod nazivom "Dani IPA-e u Brčkom". Stotinjak sudionika je uz cjelodnevno druženje pokazalo i svoje sportske vještine u stolnom tenisu, pikadu i malom nogometu, a tijekom svečane večere, uz bogat program najmlađih članova kulturno-umjetničkih društava iz Brčkog, potpisana je i Povelja o suradnji i bratimljenju između IPA Brčko (sekcija BiH) i IPA Kikinda (sekcija Srbija).

Ovo je bila još jedna prilika za razmjenom policijskog iskustva na međunarodnoj razini ali i širenje prijateljstva među članovima klubova iz više zemalja u okruženju što je i jedan od osnovnih ciljeva postojanja IPA klubova. Susret je završio uz pozivne pozdrave za novim susretom ne nekom drugom mjestu.

 

Kontakt podaci

IPA Hrvatsko zagorje

Adresa: Matije Gupca 53, 49210 Zabok
OIB 37688614365
MB 1483854
ŽIRO RAČUN: IBAN: HR4323400091110716482, PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d., Radnička cesta 50, 1000 Zagreb (RH)
SWIFT CODE: PBZGHR2X

 

Facebook

Brojač posjeta

0075185
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Ovaj mjesec
Sveukupno
9
43
173
1830
75185

Online (15 minutes ago):3
3 guests

Your IP:54.80.123.20